Tuesday, April 19, 2011

Bunga roset tuk majlis

Okey, nolie dah post contoh2 bunga roset mak. Kali neh nolie nak tunjuk nolie nyer pulak.


Bunga roset ni nolie buat untuk budak2 kompang. Ada 17 semuanya. Simple kan =)

 Nolie nak tunjuk cara nolie buat bunga neh. Senang je pun. Tangan org tak berseni lah katakan haha. Cari yg mudah2 jelah. Asal nampak duitnye kan =P


Mula2 lipat duit jadi seperti gamba kat atas neh



Oleh kerana bunga nolie beli comel jek sbb tuk dak lelaki, jadi, duitnya nolie pastikan kecik jugak belah hadapan. Sebab tu nolie lipat dua kali.

Untuk tidak merosakkan duit apabila ditampal pada bunga, nolie stapler kan dengan kertas. Jadi, kat kertas yg akan nolie letakkan gam dan tampal pada bunga.

Seterusnya tampal pada bunga betul2 atas pin.

Tadaaaa..ok tak?

 Duit RM5 lebih cantik bila buat mcm neh berbanding RM10 sbb duit 10 neh beso skit. Mula2 nolie nak buat design lain tuk duit 10 neh tapi rasa cam leceh pulak haha..Mak kata ok jek, nolie pun jalan jelah ikut design yg sama. RM10 untuk kwn2 mak yg kendarat dan rewang masa majlis nanti..Nolie buat 36 semuanya.


 Tinggal 1 bulan, 1 minggu dan 1 hari lagi..Banyak lagi yang x siap. Kad pun x sambung2 tulis hahahha.. Chayok2 =D

4 comments:

~ NANA ~ said...

nak yg duit merah tu boley x??? lalalala~

lind said...

bleh tiru idea? hehe

Lala Latif said...

sama2...tinggal 1m1w1d lagi...
eh..tp hari ni dah tinggal 1month 1week je lagi...pheeewww...

nolie said...

Nana :amiklah hehe..copy pastu paste =P
Lind : tiru lah..simple je kan =)
Lala latif :Kita menghitung hari yg sama. Suka2 =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...